Aikuista ei tarvitse holhota Ajatuksia yksilönvapaudesta, rajoituksista, huonoista laeista ja milloin mistäkin.

Kaikki blogit puheenaiheesta Poliitikko

Mikä yhdistää poliitikkoja, korkeinta yritysjohtoa ja rikollisia?

Rikollisen mielen omaavilta henkilöiltä löytyy tavallisesti narsistista persoonallisuutta ja psykopatiaa. Psykopatiaa korreloivia löydöksiä, tutkimusprofessori Hannu Lauerman mukaan, ovat muun muassa vajavainen serotoniiniaineenvaihdunta ja heikosti kehittynyt hippocampus-amygdalakompleksi ja prefrontaalikorteksi. Lisäksi psykopaatin aivosähkötoiminta voi olla hidastunutta.

Artturi Leinosen arvoille on käyttöä tänäänkin

Suomi viettää vajaan kuukauden kuluttua 100-vuotissyntymäpäiväänsä. Ylihärmässä Härmän Kuntokeskuksessa järjestetään tulevana lauantaina Artturi Leinosen juhla, missä muistellaan tunnetuksi kirjailijaksi ja yhteiskunnalliseksi vaikuttajaksi noussutta nahkurin poikaa ja hänen elämäntyötään.

Auktoriteetin valemielipide somessa on pahempi kuin valeuutinen

Suomessa ovat auktoriteetteja, eri ammateissa olevat tai olleet, korkean poliittisen aseman saavuttaneet, ylimmät virkamiehet, armeijan johto, suuryritysten johtajat jne.

Pari ohjetta ja neuvoa puolueille ja poliitikoille

Viimeisin kirjoitukseni liittyi politiikkaan, ja sen jälkeen viimeisten päivien uutisointi on koskenut asiaa merkittävästi. Tämä vahvasti esillä ollut vaikeus entiseltä suurelta ja merkittävältä puolueelta löytää ehdokas presidentin vaaleihin. Sekä eilisen A-studion haastattelu, jossa oli kaksi ennakkosuosikkia vihreiden tulevaksi puheenjohtajaksi, sai minut kirjoittamaan tämän.

Ensinnä täytyy todeta, että tässä esittämäni asiat ovat varmasti tiedostettu monen tahon toimesta, mutta kun kertaus on opintojen äiti, niin kirjoitan tämän silti.

Kaikenlaisten virpojien puolesta

Tänään on kevätpäiväntasaus ja samalla myös palmusuunnuntai. Moni lapsi on lähtenyt ovelta ovelle virpomaan, toivomaan aikuisille ja myös pienille ihmisille muun muuassa terveyttä ja kaikkea hyvää.

Yksi aikuinen, Perussuomalaisten Pirkanmaan piirin 1. varapuheenjohtaja ja Pirkanmaan maakuntahallituksen jäsen on tuohtunut siitä, että muslimin näköiset lapset käyvät virpomassa (naamojen perusteella tuskin voidaan sanoa onko lapsi muslimi tai kristitty). Vaikka lapsi olisi muslimi, jos vanhemmat antavat luvan osallistua muiden lasten kanssa eri tapahtumiin, vapaassa maassa ollaan.

Luottamushäiriörekisteri poliitikoille. Vastapainona luottotietorekisterille.

Nuoret, tehkää äänestämällä laillinen ja täydellinen vallankumous. Suomen itsenäisyys ja vapaus on sukupolvien työn tulos, älkää antako sitä tuhota.

Lainsäätäjät pitävät nyt yllä, ja ovat hyväksyneet luottotietorekisterin velallisille, aiheuttaen kansalaisten syrjäytymisen yhteiskunnasta velkojien eduksi.

Kunnioitettu olkoon Räsänen

Päivi Räsänen ilmoitti maanantaina, ettei pyri enää jatkokaudelle kristillisdemokraattien puheenjohtajana. Tämä tieto on ollut vain ajan kysymys, eikä liene tullut yllätyksenä kenellekään. Hänen pallinsahan oli keikkua jo viime kesänä, mutta hän sai sen vakautettua istuen vaalikauden lopussa täysin samassa asemassa kuin oli aloittaessaan Jyrki Kataisen hallituksessa, sisäministerinä sekä puolueensa puheenjohtajana.

Arjesta vieraantuneet poliitikot

Meitä poliitikkoja moititaan toisinaan siitä, että olemme vieraantuneita tavallisen ihmisen arjesta. Onneksi on kuitenkin kampanja-aika, jonka aikana todellisuudesta vieraantuneellakin ehdokkaalla on mahdollisuuksia löytää kosketuskohtia tosielämään.

Kun ehdokas herää aikaisin lauantaiaamuna värjöttelemään torille säästä riippumatta, pystyttää telttaa puuskaisessa tuulessa ja yrittää kiinnittää ohikulkijoiden huomiota eri keinoin, hän alkaa ymmärtää torikauppiaita.

Israelin parlamentin jäsen: "palestiinalaislapset ovat pikku käärmeitä"

Hän on nuori ja kaunis. Hän on valmistunut yliopistosta tietokoneinsinööriksi. Hän on myös israelilainen parlamentaristi, jonka kauniiden kasvonpiirteiden takaa paljastuu Kuoleman Enkeli.

Ayelet Shaked edustaa äärioikeistolaista Jewish Home-puoluetta Israelin parlamentissä, Knessetissä. Tarkoittaa sitä, että hän on enemmän oikealla kuin esimerkiksi itse Benjamin Netanyahu.

Ayelet Shaked siteeraa vanhaa artikkelia Facebook-sivullaan, mikä tuo mieleen natsi-ajat kansanmurhineen:

Suomalainen luottaa eniten palomieheen, vähiten poliitikkoon

 

Kertoo suuri eurooppalainen 12 maassa tehty kyselytutkimus:

 

http://www.lehtiluukku.fi/lue/vihdin-uutiset-01.06.2014/50245.html

 

Mistä brankkareiden suuri luottamus johtuu, ei selviä. Mitenkään halveksimatta saati aliarvioimatta hyvin tärkeää työtä tekeviä palomiehiä, nämähän tulevat paikalle kutsuttuina kuten kuuluukin, kenties arvostus perustuu siihen, että työ voi olla vaarallista?

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä