Aikuista ei tarvitse holhota Ajatuksia yksilönvapaudesta, rajoituksista, huonoista laeista ja milloin mistäkin.

Kaikki blogit puheenaiheesta Jyrki Kataisen hallitus

Perussuomalaisten harha

Olen muutaman päivän aikana yrittänyt vääntää rautalangasta muutamille vielä perusuomalaisissa oleville poliitikkokavereilleni sitä tosiasiaa, että heidän edustamansa puolue tekee kuolemaa. Monet heistä luulevat sitä, että perussuomalaiset nousee vielä nykyisestä alle yhdeksän prosentin kannatuslukemista edes 2015 tasolle. Ja saisivat takaisin noin 40 kansanedustajaa eduskuntaan.

 

Vihreiden ja Ville Niinistön halpahintainen kuntapopulismi

Useat oppositiopoliitikot, vihreät ja Ville Niinistö etunenässä, ovat kritisoineet hallituksen toimenpiteitä kuntien tehtävien karsimiseksi. Näillä toimenpiteillä hallitus tavoittelee noin miljardin euron säästöjä. Kuntien tehtäviä ja velvoitteita on pakko keventää, sillä kaikkeen entiseen ei yksinkertaisesti enää ole varaa.

Hallituskatsaus

 

Hallituskatsaus

Hallitus, joka ei hallitse, ei ole mistään kotoisin

 

Tämänkertaiset vaalit ovat tärkeämmät ja värikkäämmät kuin mitkään nykyisen äänestäjäkunnan elämän aikana. Tärkeämmät ovat olleet vain 1917, ja 1945 ja 1948 vaalit. Näin ollen tämä suorastaan velvoittaa yhtymään suureen kannunvalajien joukkoon.

Perussuomalaiset ovat seuraavassa hallituksessa

Jytkyvaalit olivat järkytys mukasuvaitseville ja mukasivistyneille. Historiallisen suuren vaalivoiton otti puolue, joka ei sopinut heidän ahtaaseen maailmankuvaan. Siihen maailmaan, jota suvaittiin. Siksi puuhattiin muuttoa jonnekin ulkomaille, jossa persuja ei tarvitsisi suvaita.

Hallitus paljon mainettaan parempi

Hallituksen haukkumisesta on tullut yleistä huvia eikä ihan aiheetta. Sillä on ollut julkisuudessa helppo kerätä irtopisteitä – etenkin oppositiopuolueille ja -poliitikoille. Kysymys on kuitenkin enemmän mielikuvista kuin todellisuudesta.

Eritoten Jyrki Kataisen (kok.) hallitus on paljon mainettaan parempi. Lähtökohdat hallituksen muodostamiselle olivat vaikeat. Enemmistöhallitusta Kokoomuksen johdolla ei saatu muodostettua vaalit voittaneiden Perussuomalaisten kanssa. Eikä Keskusta suostunut rökäletappionsa jälkeen hallitusvastuuseen.

Noin vuoden jälkeen Suomeen

Aivan niin, lennän torstaina Helsinkiin. Poissa en ole ollut Suomesta aivan vuottakaan, mutta paljon on neidon helmoissa ehtinyt tänä aikana tapahtumaan. Suomen valtiovelka on kasvanut neljällä miljardilla eurolla, nousten huimaan 96 miljardiin euroon. Työpaikkoja maasta on kadonnut reilun 120 paikan päivävauhtia.

Lääke työttömyyteen: VR:n myymisen sijaan valtio voisi ostaa pari telakkaa

Sitä nyt on sitten työttömyyttä ja se työttömyys vaan lisääntyy. Sitä on sitten menoja valtiolla ja kunnilla, kun työttömyys lisääntyy. Viisaat vaalikyselyiden tekijät ovat nyt esittäneet valtioviisaan hallituksen ensin esittämän kysymyksen: Mitä leikkaamalla tasapainottaisit valtion ja kuntien taloutta?

Ei ole varaa olla kääntämättä kokonaisveroastetta laskuun

Kokoomuksen puheenjohtaja Alexander Stubb on useaan otteeseen sanonut, että Suomella ei ole varaa enää nostaa kokonaisveroastetta. Viimeksi hän toisti tämän Tampereella puoluevaltuuston kokouksessa. Olen ollut ilahtunut Stubbin halusta ja valmiudesta kääntää Suomen talouspolitiikan suuntaa. Suunnanmuutos tarvitaan nimittäin kipeästi.

Suomalaisten mielestä hallitus on poikkeuksellisen surkea

Suomen talous on hallituksella huonosti hallinnassa, arvioivat MTV Uutisten kyselyyn vastanneet kansalaiset. 83 prosenttia kansasta kokee hallituksen onnistuneen taloudenhoidossa melko tai erittäin huonosti.

Luvut ovat selkeät. Niistä on tehtävissä vain yksi johtopäätös. Hallitus on harvinaisen surkea, siis sekä Kataisen-Urpilaisen että Stubbin-Rinteen hallitus.

Suomen pakolaishallitus

Katainen-Stubbin hallituksen historia nostaa hiukset pystyyn. Siitä kuuden puolueen hallituksen ministeristöstä, joka nimitettiin 22. kesäkuuta 2011 vain neljä, ulkoministeri Erkki Tuomioja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson, työministeri Lauri Ihalainen ja sisäministeri Päivi Räsänen ovat edelleen hoitamassa tehtäviään. Hallitus on hajonnut pala palalta ja kato on ollut valtava, vaikka uusiin tehtäviin siirretyt Alexander Stubb, Krista Kiuru ja Paula Risikko ovat vielä mukana.

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä