Aikuista ei tarvitse holhota Ajatuksia yksilönvapaudesta, rajoituksista, huonoista laeista ja milloin mistäkin.

Kaikki blogit puheenaiheesta Holhousvaltio

Viina Vapaaksi ja Kaikkiin Kauppoihin!

Kunnon säännöllinen Vodkakylpy auttaa...

Kaikkihan sen tietää, on jopa asiantuntijoiden mukaan "jo vanha konsti".

Suomi nousuun, syntyvyys kasvuun... "huulisolut pysyvät pidempään auki, tehostaa yhteyttämistä, saa eksoottiset kukat ja orkideat kukkimaan"

Tutkimusten mukaan Suuri osa suomalaisista on pantu alulle pienessä tai paremmassakin hiprakassa, ja sattuneesta syystä juhannus on lasten alullepanon ehdoton kulta-aika.

Olisiko suomalaisia puoliakaan ilman viinaa? Ja on vakavaa, että suomalaisten määrä Suomessa vähenee selvästi joka vuosi.

Holhous-Suomi - Ylivoimaisesti Maailman Paras!

"Suomi on ylivoimaisesti Euroopan pahin "holhousvaltio"

"nyt-julkaistiin-euroopan-holhousvaltio-vertailu-arvaat-varmaan-mika-maa-on-ylivoimainen-ykkonen"

"Byrokratian Helvetti!"
"Byrokraattien Paratiisi!"

Suomi on taas paras, huonoudessa...
Ja nyt ihan ylivoimaisesti!

Suomi on Byrokraattien Taivas, Taivasten Valtakunta!!

Suomessa EI OLE yhtään ihmistä joka ei ole kärsinyt eikä kärsi Byrokratiasta!!!
Ei edes Byrokraatit!

https://www.facebook.com/EuroopanSuomalainen/

Valtio ei ole vastuussa ihmisten hyvinvoinnista - holhousvaltiota ei ole.

Valtion ja yleensäkin yhteiskunnan vastuun liioittelu ihmisten hyvinvoinnista on saanut liian suuren painoarvon poliittisessa keskustelussa. Siitä on tullut liturgia, myytti tai mantra ilman että analyyttisesti kukaan pystyisi esittämään tarkempia argumentteja. Väitän että tuollaisen teoreeman esittäminen on pitkälti poliittisesti tarkoitushakuista toimintaa, jolla ajetaan omia – tai oikeammin niiden tunnistamattomien tahojen etuja, joiden lakeijana kyseisten ajatusten esittäjä sattuu olemaan.

Ihan kaikki ei ole valtion vika

Suomessa on ajauduttu jonkinlaiseen uusavuttomuuden tilaan. Valtio nähdään äitihahmona, joka antaa taskurahaa, pesee pyykit ja taputtaa päälaelle, kun elämässä menee huonosti. Samalla on helppo löytää syntipukki jokaiseen ongelmaan – vastuu on sillä, jolla valtakin. Suomessa molemmista huolehtii valtio.

Lopetetaan holhousvaltio

Mielipide julkaistu Aamusissa 1.4.2015

Suomalainen hallinto toimii kansainvälisesti vertailtaessa pääosin erittäin hyvin. Suuria ongelmia tuottaa kuitenkin yhteiskunnassamme vallitseva kieltämisen, rajoittamisen ja kontrollin kulttuuri. Liian usein keskitymme näpertelemään yksittäisten säädösten kanssa unohtaen suuren kuvan.

Vapauden kaipuu

Kuuluuko teidän mielestänne valtion tehtäviin rajoittaa merkittävästi kansalaistensa itsemääräämisoikeutta? Mikäli vastasitte kyllä, voitte jo lopettaa tämän lukemisen ja siirtyä jonkun minua vanhurskaamman Kristillisdemokraatin blogiin.

 

Kaikki on lähtökohtaisesti sallittua

Suomesta tulisi tehdä maa, jossa kaikki on lähtökohtaisesti sallittua. Jos on painavia perusteita kieltää tai asettaa jokin luvanvaraiseksi, tämä tulisi tehdä erityistä harkintaa käyttäen. Tässä muutamia esimerkkejä, kuinka tällainen yhteiskunta toimii:

Jos saat idean, ja haluat kerätä sille rahaa: internetissä ilmoitus poliisille, ja tilinumero nettiin. Keräyksen lopussa internetissä lyhyt lomakkeen täyttö paljonko kerättiin ja mihin rahat käytettiin.

Nimilautakunta pitää lakkauttaa

Suomessa on järjetön määrä turhaa byrokratiaa. Yksi esimerkki tällaisesta on nimilautakunta. Se voitaisiin yksinkertaisesti lakkauttaa. Lautakunnassa aikuiset istuvat ja miettivät keskenään, että tytön nimi saa olla Gandalf tai Evilia, mutta ei Talisha tai Pajunkissa. Homma on täysin mielivaltaista, koska lakia voidaan tulkita miten tahdotaan ja lautakunnalla on käytännössä täysi valta päättää, että mikä menee läpi ja mikä ei. Yllättäen sitten käytännössä ei olekaan mitään logiikkaa tai johdonmukaisuutta.

Demarit eivät siedä kansan valtaa

Demarien puoluehallitus päätti tänään kaataa rahankeräyslain uudistuksen. Uudistuksessa rahankeräyksen olisi saanut järjestää myös muihin kuin yleishyödyllisiin hankkeisiin, ja lupa olisi irronnut ilmoituksella nykyisen neljän kuukauden jonotuksen ja poliisihallituksen päätöksen sijaan. Uudistus oli merkitty hallitusohjelmaan, ja se olisi merkittävästi parantanut kansalaisten mahdollisuuksia toteuttaa omia hankkeitaan ja helpottanut lupaprosessia.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä