Aikuista ei tarvitse holhota Ajatuksia yksilönvapaudesta, rajoituksista, huonoista laeista ja milloin mistäkin.

Kaikki blogit puheenaiheesta Tapanila

Case Tapanila: "Fokus hukassa ja hukka metässä"

Tapanilan raiskaustapaus on aiheestakin herättänyt paljon porua suomalaisesta oikeusjärjestelmästä ja sen käytännöistä. Kyseessä oli toki kaikin puolin tuomittava teko, mutta silti olen viime aikoina turtunut ennemminkin sosiaalisessa mediassa käytyyn yksipuoliseen keskusteluun aiheesta. Raiskaukset aiheuttavat usein varsin hallitsemattomia reaktioita, jotka helposti purkautuvat some-kommenteissa. Näin on valitettavasti taas käynyt tämänkin tapauksen syyllisistä keskusteltaessa.

Helsingin käräjäoikeus heristi joukkoraiskaajille sormea

Tapanilan joukkoraiskauksen tuomiot julkistettiin 23.6.2015 . Syytettyinä oli viisi 15-18 vuotiasta poikaa. Aiempien uutislähteiden mukaan epäillyt olivat ulkomaalaistaustaisia.

Joukkoraiskaus oli alkanut uhrin häirinnällä paikallisjunassa Helsingissä. Kukaan ei puuttunut saati puolustanut uhria. Raiskaajien käytyä fyysisesti uhriin kiinni hän oli kysynyt poikajoukolta: ”Eikö teillä ole mitään kunnioitusta”.  Myöhemmin uhri hiljennettiin pitämällä kättä hänen suullaan. Teko oli tehnyt uhrille kovasti kipeää.

Tapanilan koulun kohtalo tänään kaupunginhallituksessa

Helsingin kaupunginhallituksen asialistalla on tänään viime viikolla pöydälle jäänyt Tapanilan ja Hiidenkiven koulun hallinnollinen yhdistäminen. Asia on ollut vuoden päivät opetuslautakunnan jäsenenä myös omalla työpöydälläni ja tunnen hyvin sen eri käänteet niin alueen koulujen, vanhempien kuin opetuslautakunnan erinäisten vaiheiden käsittelyjen näkökulmasta. 

Raiskaus, rikollisuus, maahanmuuttajuus ja suomenruotsalainen mysteeri

 

Kun perhetuttujen perheestä isä elää nykyään täysin alkoholisoituneena viimeisimmän tietoni mukaan Turun kaduilla, pojista toinen kuoli huumeisiin, toinen kuoli henkirikoksen uhrina ja perheen tytär on nykyään toimittaja, niin tämänkin perheen tarina näkyisi mittaristossa kohdassa ’köyhyys’.

'Kärpästen herra' on nyt

 

Kärpästen herra on yksi hienoimmista kirjoista, joita olen ikinä lukenut.

Kyseinen teos liittyy nykyhetkeen hyvin yksinkertaisella tavalla: olen monessa kohdassa kuullut nykypäivää loistavasti kuvaavan teoksen olevan Orwellin 1984, mutta oikeasti tätä aikaa kuvaa parhaiten teos nimeltä ’Kärpästen herra’. Ikävä kyllä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä