Aikuista ei tarvitse holhota Ajatuksia yksilönvapaudesta, rajoituksista, huonoista laeista ja milloin mistäkin.

Kaikki blogit puheenaiheesta Seksuaalinen koskemattomuus

Representoitko sinä jotain kansanryhmää toiseuden näkökulmasta?

Minun ei käy kateeksi nykynuoria; Minun lapsuudessani ja nuoruudessani tärkeintä vaaroilta suojautumista oli se, että ei pudonnut puusta, jäänyt auton alle tai napannut karkkia namusedältä ja päätynyt raiskatuksi ja poltetuksi jonnekin kellariin. Uhat olivat joko epätodennäköisiä tai arkisia. Ja aina konkreettisia.

Minua ei lääpitty

Minä en koskaan ollut niitä tyttöjä, joita teljettiin väkisin vessaan kourittavaksi yläasteella. Muhkea takapuoleni keräsi toki huomiota ”Iso perse!” (ja sen kieltämisen jälkeen nokkelin ”Peso irse!”) -huudoin ja nauruin, mutta sitä ei nipistelty eikä taputeltu. Rintojani ei puristeltu.

Näin Maahanmuuttovirasto valistaa: "Naiset pukeutuvat katseita varten "

Maahanmuuttovirasto syyllistyy todelliseen suomalaisen naisen esineellistämiseen valistaessaan, että nainen on objekti, jota tuijotetaan, töllötetään ja arvioidaan pukeutumisen (paljastavuuden) perusteella. 

 

Mitä jos somalinaisista vastaavasti valistettaisiin valittua kohderyhmää, että  somalinaiset pukeutuvat katseita, ei kosketusta varten. Olisiko se samoin esineellistämistä? Kyllä, ja aivan samoin perustein!

  

Kolmen vuoden välein ensikertalainen

Pari päivää sitten julkisuuteen nousseet Helsingin kärjäoikeuden langettamat tuomiot Tapanilan joukkoraiskauksesta ovat saaneet ihmiset raivon valtaan. Moni katsoo, että tekijöitä ei rangaistu lainkaan.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä