Aikuista ei tarvitse holhota Ajatuksia yksilönvapaudesta, rajoituksista, huonoista laeista ja milloin mistäkin.

Kaikki blogit puheenaiheesta Palveluseteliyrittäjyys

Päivähoidossa olisi saumaa yrittäjyydelle, jos

Voimakkaasti kasvavat kunnat kuten Vantaa kärvistelevät päiväkoti-investointiensa kanssa samanaikaisesti, kun yksityisten kattojen alla olisi sekä tilaa että perhepäivähoitajana töihin kykeneviä ja halukkaita työttömiä, tai omaa lastaan täyspäiväisesti hoitavia vanhempia. Mikä on johtanut siihen, että julkinen sektori omii väen vängällä pienimuotoisen yksityisen yrittäjyyden mahdollisuuden päivähoidossa? Kunnat ottavat subventaatioina kantaakseen isomman osan omien päivähoitopaikkojensa kustannuksista kuin mitä ne ovat halukkaita lasta kohden maksamaan perhepäivähoitajille.

Yrittäjyys kunniaan Suomessakin

Todelliset tekijät Saksan talousihmeen takana paljastuvat pikku hiljaa. Minimipalkkahan siellä on kiskaistu aika lailla minimiin, mutta pornobisneksessä tienataan reilusti yli sen kymmenen euroa tunnissa. Onkohan Sipilällä tämä ajatus takataskussa, kun hän kaavailee yrittäjyyttä Suomen pelastukseksi? Kummastelen vain sitä, ettei kykypuolue Kokoomus ole huomannut tätä valtavaa markkinarakoa:

"Silminnäkijä: Euroopan porttola Yle TV2 http://areena.yle.fi/tv/2449779

Laitospaikkojen vähentäminen ei ole ratkaisu

Kansanedustaja Merja Mäkisalo-Ropponen (sd.) syyttää nyky-yhteiskuntaa laitoskeskeisyyden ihannoinnista ja kehuu puoluetoveriaan peruspalveluministeri Susanna Huovista ”jämäkästä työstä” (Karjalainen 20.3).

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä