Aikuista ei tarvitse holhota Ajatuksia yksilönvapaudesta, rajoituksista, huonoista laeista ja milloin mistäkin.

Kaikki blogit puheenaiheesta Byrokratian purku

Virkamiehet vesittivät alkoholilakiuudistuksen

Uudesta alkoholilaista oltiin aluksi innoissaan. Pitkän väännön jälkeen päädyttiin kompromissiin, jossa suurimmat typeryydet poistettiin laista ja vähittäismyynnin alkoholin prosenttirajaa nostettiin naurettava 0.8 prosenttiyksikköä. Sen sijaan että nyt nauttisimme keskieurooppalaisesta vapaudesta, virkamiehet päättivät pistää kapuloita rattaisiin.

Paljonko potaskaa lakiesityksessä saa kirjoittaa - perinnän lakimuutos

Hallitus esittää perinnän muuttamista jatkossa rekisteröitäväksi toiminnaksi aiemman luvanvaraisuuden sijaan. Tästä ollaan oltu monilla tahoilla huolestuneita kuten Velallisyhdistyksen ja kansanedustaja Satu Taavitsaisen ajatuksista kertova mtv3:n uutinen kertoo.

Muuttaessaan perintätoiminnan luvanvaraisesta pelkkää rekisteröintiä vaativaksi kertoo hallitus perusteekseen seuraavaa:

Mitä Case Rysäkarista pitäisi oppia?

Olen seurannut Rysäkarin tarinaa vuodesta 2011 lähtien.

Se on erinomainen esimerkki Helsingin kaupungin epäonnistumisesta yrittäjämyönteisyydessä ja asiakaslähtöisyydessä.

Valtuuston esityslistalla todettiin: ”Rysäkarin alueella uudisrakentamisen sovittaminen valtakunnallisesti merkittävään kulttuuriympäristöön edellyttää huolellista suunnittelua.” Toden totta. Vuosia on kulunut. Yhdeksän kymmenestä yrittäjästä olisi jo ennättänyt mennä konkurssiin.

Moottoriurheilun vaikeat ajat

Suomesta on lähtenyt aikojen saatossa maailmalle kilpailemaan satoja, ellei jopa tuhansia moottoriurheilijoita. Menestystä on tullut niin asfalttiradoilla, kuin myös sorateillä. Jatkavatko seuraavat sukupolvet menestyksen viitoittamaa tietä? Se riippuu päättäjistämme.

Valitut palat Kokoomuksen Työ- ja yrittäjyyspaketti 2.0:sta

Luin tuossa Kokoomuksen Työ- ja yrittäjyyspaketti 2.0:n. Oli siellä hyviäkin ideoita, mutta jotkut taas minusta eivät. Alkuperäinen teksti pdf-tiedostona: https://dl.dropboxusercontent.com/u/44708/KOK_EKRYHMA_TY_PAKETTI_A5_1207...

 

Ohjaavia ja valvovia viranomaisia korvattava maalaisjärjellä

Kesä näyttää saapuvan Suomeen etuajassa ja tämän kunniaksi turvallisuus- ja kemikaalivirasto TUKES on julkaissut ohjeet ”kesän rientoihin”. Viranomainen muun muassa  korostaa, ettei lasta saa nostaa sellaisiin leikkivälineisiin, joihin hän ei  itse pääse kiipeämään ja että lasten leikkejä tulee valvoa. Retkeilijöitä ohjeistetaan, että mikäli ei osaa suunnistaa, kannattaa pysyä merkityillä reiteillä.

Suomi säännellään kuoliaaksi

Taannoin oli Maaseudun Tulevaisuudessa juttu, jossa kerrottiin miten maaseudulla asuva perhe ei saanut rakentaa uutta taloa omalle maalleen, koska ELY-keskuksen virkamiehet kielsivät sen vedoten milloin mihinkin säännökseen tai pykälään.

Karmeaa ja lannistavaa. Yhteiskuntamme on jatkuvan kasvun hurmoksessa rakentanut oman isäntänsä syövän hirviön – sääntelyn ja byrokratian.

Liikaa tienaava, liikaa juhliva ja muuten vain liian opiskelija

Taas on se aika vuodesta, kun moni opiskelija saa hämmästyksekseen huomata ansainneensa liikaa. Samaan aikaan valtaosalla näistä työn syntisistä, opintojensa ohella liikaa ansainneista ja tuloistaan veroja maksaneista opiskelijoista, pankkitili kuitenkin hipoo kriittistä pistettä. Moni joutuukin siksi syömään pelkkää kaurapuuroa ainakin pari seuraavaa kuukautta, että saa maksettua syntinsä takaisin kansaneläkelaitokselle ruhtinaallisen 15 % koron kera.

Opintotuen tulorajat pois

Taas alkuvuodesta useampi opiskelija tai juuri työelämään siirtynyt on saanut mukavan yllätyksen Kelalta. Kela on päättänyt rangaista opiskelijaa ahkeruudesta. Sain itsekin postia, jossa minulta peritään merkittävä summa opintotukea takaisin korkojen kera. Useissa tapauksissa kyse ei ole vain takaisin perinnästä, vaan henkilö joutuu maksamaan huomattavasti suuremman summan Kelalle. Esimerkiksi henkilö A on ylittänyt sallitun tulorajan 50 eurolla ja joutuu maksamaan takaisin lähes 600 euroa Kelalle. Kuulostaako reilulta?

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä