Aikuista ei tarvitse holhota Ajatuksia yksilönvapaudesta, rajoituksista, huonoista laeista ja milloin mistäkin.

Kaikki blogit puheenaiheesta Avaruus

Tuntemamme Avaruuden synty.

Tiede -lehden mukaan; "Jos käsityksemme universumin synnystä on oikea, ei meitä eikä mitään muutakaan pitäisi olla olemassa. Jokin ei täsmää, mutta mikä. Siihen haetaan vastausta aineen peilikuvasta."

 

Tapahtuma, syntymä, olemassaolo

A. Että jotain yleensä voi tapahtua, syntyä tai olla olemassa, reaali- ja käsitteellistieteelliset edellytykset on oltava olemassa, ennen kuin mitään voi tapahtua, syntyä tai olla olemassa.

Haluatko avaruusdemariksi?

Katsoin kerran pikkulapsena tähtiin ja ryhdyin laskemaan niitä. Taisin kyllästyä laskemiseen noin sadan kohdalla, mutta tajusin silloin todella tärkeän asian. Riippumatta siitä, kuinka innokkaasti ja uskollisesti katselisinkaan taivaisiin, en pystyisi koskaan näkemään joka ikistä tähteä, puhumattakaan laskemaan niitä. Tähtiä oli yksinkertaisesti liian monta ja suurin osa niistä piileskeli avaruuden pimeydessä.

Ilmakehätutkimukselta selitys kasvihuoneilmiön pysähdykseen

Ilmakehällä on ollut taipumusta reagoida lisääntyneisiin kasvihuonekaasupitoisuuksiin. Pitoisuuksien kasvu on ollut selvillä, mutta niiden vaikutusta ilmakehässä ei ole tarkkaan tiedetty, ilmastonmuutosta on toki havaittu, ja on oletettu hiilidioksidilla olevan osuutta muutokseen. Ihmisen osuus hiilidioksidipitoisuuden kasvuun on 4 %.

SETIäisiä

Edward Snowdenin ennakkokohuttiin uskovan avaruusolentoihin. Hänen varsinainen viestinsä oli vähemmän kohinaa herättävä. Hän esitti miksi emme kuule ja nappaa avaruusolentojen viestejä.

MAILMANKAIKKEUS SATTUMAAKO?

Pääkysymys ei liene, mitä on olemassa ja minkälaista on, vaan mistä ja mitä varten tai miksi kaikki, mitä on, on. Näin nousee kysymys Jumalasta aina tärkeimmäksi.

 

Ajattelen aivan lapsellisesti – ja mitäpä muuta ihminen lopulta voinee, sillä hänen ajattelunsa on korkeimmillaankin vain lapsellisuuden yksi aste ylivoimaisten ongelmien edessä. Ajattelen – enkä todellakaan voi olla tekemättä sitä juuri näin – että universum on suunnattomasti ulottuvainen yhä eteenpäin ja eteenpäin ja samalla suunnaton määrä tuohon ulottuvuuteen kuuluvia tähtiä.

Olemmeko yksin maailmankaikkeudessa?

 

 

 

 

Tällaisia rohkaisevia uutisia tulee nyt vähän väliä kun avaruusteleskooppi Kepler löytää taas uuden planeetan, joka voisi sijaita "elokehällä", eli sen lämpötila mahdollistaisi nestemäisen veden olemassaolon:

 

http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/nasan-kova-uutinen-maankalt...

 

Maan ulkopuolella on älyllistä elämää!

Kysymys Maan ulkopuolisen älyllisen elämän olemassaolosta nousi yllättäen eduskuntavaalikeskusteluun, kun MTV:n vaalikoneessa kysyttiin ehdokkaiden kantaa asiaan. Piraattipuolueen ehdokkaat uskovat näemmä selkeästi eniten älykkäisiin avaruusolioihin. Se ei ole ihme, sillä kysymys mittaa, toisin kuin monet ehkä olettavat, tieteellistä lukutaitoa ja tietämystä.

Joulun rauhaa

Pohjois-Korea on digitaalisen myllerryksen pyörteissä. Siellä on käynnissä kybersota. Etelä-Korea on väittänyt jo pitkään, että Pohjoinen hyökkää heidän sivujaan ja palveluitaan vastaan. Eipä väitettä ole epäilemistä. Tilanne kiristyi Sonyn filmin johdosta. Nyt asia on jo YK:ssa. Siellä kritisoidaan Pohjois-Korean ihmisoikeuksia vastaan ja mielivaltaa vastaan.

Ajatuksia avaruusviikolle.

Maailman avaruusviikko(4.-10.10.) on alkanut tänään ja sen kunniaksi ajattelin kirjoittaa hieman Suomen avaruustoiminnasta. Voisimme vaikka aloittaa 16.11.1969 Helsingin sanomien jutulla "Avaruustutkimuksen kehitysmaa". Jutussa kritisoitiin Kekkosen suosimaa linjaa atomienergia tutkimuksille joka jätti retuperälle Suomen avaruustutkimuksen. Tähän puuttuivat silloinen Helsingin sanomien päätoimittaja ja Vaisala oy.

Venäjä ei tyydy vähään - aikoo vallata myös Kuun

 

Ukraina, Baltia, Suomi ... vain alkupaloja Venäjälle, joka vuotaneen suunnitelmaan mukaan aikoo vallata myös Kuun.

 

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2014050918280994_ul.shtml

 

Putinista Kuun keisari?

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä