Aikuista ei tarvitse holhota Ajatuksia yksilönvapaudesta, rajoituksista, huonoista laeista ja milloin mistäkin.

Kevyt loppukiri

Jos minut valitaan eduskuntaan, lupaan ajaa sellaisia asioita joita itse katson tärkeiksi ja joista olen tässä blogissa kirjoitellutkin, välittämättä siitä mitä muut puolueet tai edes yksittäiset kansanedustajat/ministerit asioista ajattelevat.

Ainoa taho jota tulisin kuuntelemaan, olisi Piraattipuolueen muu jäsenistö. Tosin, heidän kanssaan kun nyt olen pyörinyt, tiedän että omat ajatukseni ovat niin yhteneväisiä heidän kanssaan että ristiriitoja ei oikein voi syntyä. Me kaikki ajamme samoja asioita, toiset vain painottavat enemmän tietotekniikkaa, toiset ilmastonsuojelua, toiset taloutta, mutta kaikki kuitenkin olemme yhdessä yksilönvapauden asialla.

Yksilönvapaus on se yksittäinen suuri syy mikä minut yleensäkin sai lähetmään mukaan tähän leikkiin, eli eduskuntavaaleihin. Minusta ei ole oikein että valtiojohdon toimesta rajoitetaan minun elämääni, tai tungetaan nenää minun persvakooni. Se on minun asiani mitä minä omassa kodissani teen ja koska minä sitä jotain teen, kunhan siitä ei synny vaaraa tai vahinkoa ulkopuolisille. 

Henkilökohtaisesti hyväksyn verkkovalvonnan siinä tapauksessa että virkavallalla on hyvä syy olettaa minun olevan sotkeutunut vakavaan rikokseen tai valmistelevan sellaista. Muuten saavat pitää sormensa erossa minusta. Ei kuulu kenellekään kuinka paljon katselen piirrettyjä vaikka olenkin aikuinen, tai puhunko huumeista kavereiden kanssa - en minä niitä käytä enkä myy, mutta puhua minun niistä täytyy saada silti vapaasti ja ilman pelkoa että joku poliisipetteri keksii pyhässä yksinkertaisuudessaan alkaa minua kyttäämään, koska menin sanomaan tietyn sanan keskustelussa. Ehdottomasti sanon ei tuollaiselle kyttäämiselle. 

Yrittäjänä kun olen kiinni töissä välillä tuskaisen monta päivää putkeen, sitä tulee melkein vuosittain eteen tilanne että eräänä kesäiltana päätänkin lähteä tästä Tampereen keskustasta mökille Teiskoon, saunomaan ja uimaan ja rentoutumaan. Kuulostaa ihanalta ajatukselta, mutta sekin on pilattu helvetillisellä hyysäämisellä. En saakaan käydä hakemassa Siwasta kahta kolmea saunakolutta enää iltayhdeksän jälkeen, vaikka kauppa kuinka olisi auki. Mikä hiton tarkoitus tuolla rajoituksella on? Se ei haittaa kuin meitä normaaleja ihmisiä. Ne, jotka alkoholia väärin käyttävät eivät ole enää illalla lähikaupasta kaljaa hakemassa. Heillä on siinä vaiheessa jo jäykempää mielessä ja huulilla. Tuo rajoitus, yksi typerimmistä koko maailmassa, pitää ehdottomasti poistaa. Tosin koko alkoholilainsäädäntö tulee avata ja laittaa ihan uusiksi järkevämpään muotoon, muotoon joka miellyttää myös alkoholin käyttäjiä, ei vain ja ainoastaan sen vastustajia. 

Ravintoloiden ja baarien (ja yleensä minkä tahansa liikkeen) aukioloaikojen tulee olla vapaat. Se olisi sitten kiinni yrittäjästä koska avataan, koska suljetaan. Siten vähenisivät myös järjestyshäiriöt nakkikioskien ja taksien jonoissa, kun kaikki eivät olisi yhtä aikaa tunkemassa paikalle vaan ihmisiä lähtisi baareista koteihinsa vähän kerrallaan.

Tästä kaikesta purkautumisestani hyppään sujuvasti loppukaneettiin.

Valtion tehtävä ei ole rajoittaa kansalaistensa elämää vaan suoda hyvä ja turvallinen ympäristö elämälle sekä edesauttaa mahdollisuuksien mukaan yksilön kehittymistä osana yhteisöä.

 

 

 

 

(tuli vähän lyhyt kirjoitus näin nuhakuumeessa...)

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat