Aikuista ei tarvitse holhota Ajatuksia yksilönvapaudesta, rajoituksista, huonoista laeista ja milloin mistäkin.

Median tasapuolisuus

Mikä onkaan puolueelle parempaa mainosta kuin saada olla esillä mediassa jatkuvasti? Ei mikään. Näin vaalien alla se on ilmaista ja useimmiten laajalevikkistä mainontaa. Media kohtelee kaikkia puolueita tasapuolisesti, toisia vain vähän tasapuolisemmin kuin toisia.

 

Suurimmat mediatalot pitävät hypetystä yllä näin vaalien alla puolueiden puheenjohtajien sanomisista ja tekemisistä kiitettävällä tahdilla - mutta näin eduskunnan ulkopuolisen puolueen ehdokkaana tunnen jonkun verran katkeruutta siitä järjestelmällisyydestä millä vain eduskuntapuolueet saavat näkyvyyttä.

Ne ovat harvassa ne kerrat kun Muut-osaston puolueet mainitaan.

Hansi Harjunharja teki siinä mielessä  uskomattoman loistavaa työtä Piraateille - hankkimalla sitä näkyväisyyttä YLE:n vaaligalleriassa ja muutenkin. Nyt meidän täytyy vain osata hyödyntää Hansin työtä ja todistaa olevamme ihan vakavasti varteenotettava puolue jota äänestää ennen kuin tuo innostus äänestäjien keskuudessa ehtii kuihtumaan. 

Muista puolueista IPU on saanut itseään sen verran esille, että tiedän havainneeni heidät mainitun lehtiartikkelissa. En sitä juttua lukenut paljon otsikkoa pidemmälle, mutta kuitenkin sen noteerasin. Jos oikein nyt muistan, siinä oli asiaa siitä, että ainoallakaan puolueella ei ole vielä ääntäkään näistä tulevista vaaleista.

Entä muut? Ei sanaakaan. Vain erilaisista vaalikoneista hakemalla löytää ne muut.

Onko todellakin niin että pienemmillä puolueilla ei ole median mielestä mitään sanottavaa? Suomen poliittinen kenttä muuttuu hyvin, hyvin hitaasti juuri tästä syystä - vain valtapuolueet saavat julkisuutta. Eikö juuri poliittinen monimuotoisuus takaisi paremman demokratian maahamme? Asioihin tulisi uusia ajatussuuntauksia esille, eikä aina mentäisi näiden vanhojen jyrien saneleman agendan mukaan.

Tietenkin on selvää että ulkopuolisten mahdollisuudet suureen vaikuttamiseen ovat rajalliset, mutta ei median tarvitsisi mielestäni heitä pimennossakaan pitää.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Keijo Räävi

Vaaleista on tullut pelkkää viihdettä eikä tuohon kuvioon sovi Piraattipuolue tai IPU joilla on epäsovinnaisia mielipiteitä.

Median piti olla vallan vahtikoira mutta siitä on tullutkin vallan sylikoira.

Käyttäjän MikaelNerve kuva
Mikael Nerve

Niinpä se on, ja haukkuvat vielä kaupanpäälle populisteiksi kaikkia jotka ajattelevat niin kuin tavalliset kaduntallaajat ajattelevat.
Mitä muuta politiikka on kuin populismia? Siinähän kuitenkin pyritään maksimoimaan oma suosio omien äänestäjien keskuudessa tehden päätöksiä jotka suosivat juurikin heitä (unohtamatta itseään tietenkin), vaikka sitten täytyisi pyllistää muille. Se ei sitten ole populismia?
Mitä tulee mediaan, se ei vahdi enää ketään niin pitkään kunnes se joku astuu vahingossa väärille varpaille ja täytyy sitten kohun saattelemana saada syrjään. Ei taida enää olla täydellisen puolueetonta mediaa tässä maassa.

Käyttäjän MikaelNerve kuva
Mikael Nerve

Tähän tuli tarkennusta tämän kirjoittamisen jälkeen. YLE vastasi Twitterissä minulle että perjantaina 13.4. on nyt sitten tulossa Eduskunnan ulkopuolisten puolueiden yhteinen lähetys.

Jotenkin sitä vain pieni ihminen tuntee osittain ylpeyttä onnistumisestaan, ja toisaalta taas tuntuu että mitä minä aikuinen ihminen nyt mennin kitisemään.

Toimituksen poiminnat