Aikuista ei tarvitse holhota Ajatuksia yksilönvapaudesta, rajoituksista, huonoista laeista ja milloin mistäkin.

Vapauden kaipuu

Kuuluuko teidän mielestänne valtion tehtäviin rajoittaa merkittävästi kansalaistensa itsemääräämisoikeutta? Mikäli vastasitte kyllä, voitte jo lopettaa tämän lukemisen ja siirtyä jonkun minua vanhurskaamman Kristillisdemokraatin blogiin.

 

Mikä mahtaa olla se todellinen veruke sille, että EN SAA ostaa perjantai-illalla enää yhdeksän jälkeen lähikaupastani kahta kolmea olutta saunan jälkeen juotavaksi, vaikka olisin täydellisen selvin päin sinne kauppaan mennessäni? Yrittäjällä helposti venähtää työpäivä tuonne asti ja päivän aikana ei välttämättä ole tilaisuutta käydä kaupassa. Pelkääkö joku että vedän perseet olalle niillä ja lähden riehumaan kylille? Minunkaltaiseni 125-kiloinen mieshenkilö ei juurikaan huomaa juoneensa alkoholipitoista juomaa noiden jälkeen, vaikka olisin ne kuinka rivakasti tahansa kaatanut kitusiini, mitä en kuitenkaan tekisi sillä ne olisivat tarkoitetut nautiskeluun. Nautiskeluun siitä hetkestä kun löylyn jälkeen saa istua rentona vilvoittelemassa ja kuivumassa. 

Tuo on vain kärjistetty esimerkki täydellisen typerästä holhoamisesta. Se ei hyödytä ketään, missään.

Eivät ne alkoholin suurkuluttajatkaan illalla enää kirmaa kauppaan olutta ja siideriä ostamaan. Siinä vaiheessa iltaa heillä on jo sellainen vauhti päällä että miedot juomat eivät enää tunnu missään. Ja ne juomat mitä he lipittävät, ovat nykyisen yliverotuksen aikakaudella mitä todennäköisimmin Viron markkinoilta hankittuja tuliaisia. Ja niiden tuliaisten diilerit ei liikoja henkilöllisyystodistuksia kysele kun vain se raha löytyy.

Entä tupakkatuotteet? Piilotellaan ja hyssytellään etteivät vain tenavat opi mitään todellisesta elämästä. Demonisointi ei palvele sitä hyvää tarkoitusta mitä sillä ajetaan. Se tekee tupakkatuotteista sen kielletyn hedelmän jota nuoriso vastustuksenhaluisena haluaa päästä kokeilemaan. Se ei auta yhtään että kauppaketjut sijoittavat tuhansia per myymälä siihen että kassalla ei vahingossakaan pääse vilahtamaan tupakka-askia... ja sitten he antavat sen siihen muiden ostosten sekaan kaiken kansan nähtäville. Saako tuollainen pienen lapsen ihmettelemään mitä ihmettä tuo setä tai täti osti? Ja se karu totuus kuitenkin paljastuu hänelle jossain vaiheessa elämää. Minun mielestäni olisi järkevämpää antaa yhden elämän osa-alueen, siis tupakkatuotteiden näkemisen kuulua lapsen elämään normaalina osana sitä. Se ei varmasti himota häntä yhtään sen enempää kuin tuollainen salailtu "aikuisten tuote".

 

Ja sitten mieleeni tulivat kalastusluvat. Ymmärrän kyllä huolen liikakalastuksesta, mutta näyttäkää minulle sellainen ihminen joka ongella tai virvelillä saa valtavia saaliita. Saa olla melkoinen Pietari.  Mielestäni ikään katsomatta tulisi sallia tällainen rannalta tapahtuva ongella tai vieheellä tapahtuva kalastus jokamiehenoikeutena.

Tottakai on ymmärrettävää että alueilla joilla on tiettyjä arvokaloja tai muita suojelutarpeita, kalastusta rajoitetaan tai jopa kokonaan kielletään.

Verkot, katiskat ja muut vastaavat, joilla passiivisesti voidaan saada suuriakin saaliita tulisi yhäkin mielestäni pitää luvanvaraisina. Niiden osalta en näe muutostarvetta laissa.

Ai niin, tuo kalastusosuus ei millään tavalla liity minuun itseeni. Minä en kalasta, minusta ei ole siihen ja kun vielä päälle olen kalalle allerginen, niin sitä vähemmän minulla on sinne halua tunkea mukaan.

 

Lisään tähän myöhemmin lisää kunhan saan taas ajatuksiani kasaan.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

Suomi on kyllä muuttunut täydeksi holhousyhteiskunnaksi, missä lähes kaikki on kiellettyä, rajoitettua tai luvanvaraista. Tosin tästä syytäisin enneminkin eräittä vasemmistolaisia kuin kristillisiä. He tuota holhouspolitiikkaa innokaimmin ajavat.

Käyttäjän MikaelNerve kuva
Mikael Nerve

Heitäkin, mutta KD:n puheenjohtajasta on tullut kieltämisen symboli. Siksi he valikoituivat tuohon.

Toimituksen poiminnat