Aikuista ei tarvitse holhota Ajatuksia yksilönvapaudesta, rajoituksista, huonoista laeista ja milloin mistäkin.

Lakisääteinen karikko

Ajatus yritysmaailman yhdestä teräväsärmäisestä karista tyrskyillä seilaavan optimistijollan kyydissäolijalta.

 

LAKISÄÄTEISET VAKUUTUKSET

Tietenkin on ymmärettävää että yrityksellä tulee olla vakuutukset. Se ei ole sellainen asia josta valittaisin, se on nuo vakuutusmaksut joka mättää.

Ensinnäkin nuo ovat pienyrittäjälle suhteettoman korkeat. Ja ne ovat yhtä korkeat silloin kun menee hyvin ja töitä on, sekä silloin kun kärvistellään kourien päällä ja ihmetellään mistä saisi töitä, eli eivät seuraa suhdanteita millään tavoin.

Eikö olisi järkevämpää että nuo lakisääteiset vakuutusmaksut olisivat yrityksen liikevaihtoon perustuvia? Eli kun on töitä ja menee hyvin,  maksat enemmän - ja kun ei ole ja elämä potkii muutenkin, niin maksat vähemmän. Ei niitä työtapaturmia pienyrittäjälle tule silloin kun hän ei töissä ole. 

Mistä löytyisi se rohkea vakuutusyhtiö joka lähtisi tähän mukaan?

Vai onko kaikki tällainen jo lailla kielletty? Siinä tapauksessa lakia täytyy muuttaa rivakasti.

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Pekka Pylkkönen

Periaatteessa kai voinet muuttaa maksuperustetta vaikka kuukausittain ja säätää näin vakuutusmaksut "aina oikein". Tietysti tuossa byrokratia maksaa jo enemmän kuin mitä vakuutusfirma saa tuloja. Tosi kätevää.

Käyttäjän MikaelNerve kuva
Mikael Nerve

Ehkä voisi, en ole tuota selvittänyt. Melkoinen työ siinäkin säätämisessä olisi. Ja siellä jossain aina joku käsittelisi asian. Ja koska se siis vaatisi työtä siellä, jollekulle täytyisi siitä maksaa palkkaa, ja kun tuota tarpeeksi moni tekisi, niin vakuutusmaksut vain nousisivat jälleen. Eli saatu hyöty todennäköisesti kumoutuisi. Mutta tulisipahan työllistettyä vakuutuskäsittelijöitä.

Pekka Pylkkönen

Jep. Yrittäjän kannaltahan tuo on vain ilmoitusluontoinen asia. Ei siinä mitään laskelmia tarvitse tehdä, riittää kun ilmoittaa uuden arvion. Juu. Työtä syntyisi paperinpyörittelijöille.

Toimituksen poiminnat