Aikuista ei tarvitse holhota Ajatuksia yksilönvapaudesta, rajoituksista, huonoista laeista ja milloin mistäkin.

Raflaava otsikko

ANNISKELURAVINTOLOIDEN AUKIOLOAJAT VAPAUTETTAVA

Ihan isoilla kirjaimilla kirjoitettuna että käy heti selväksi mitä ajan takaa. Siitä ei olisi kuin hyötyä. Ajatuksen vastustajat hokevat opeteltuja mantrojaan häiriökäyttäytymisestä, nakkikioski- ja taksijonoväkivallasta yms. Ne ovat täyttä puppua.

Vapaan aukiolon ansiosta ihmisiä purkautuisi ravintoloista hiljalleen, ei syntyisi näitä kärsimättömimpiä kimpaannuttavia pitkiä jonoja. 
Samalla tuo lisäisi ravintolahenkilökunnan tarvetta, eli työllistäisi jälleen melkoisen joukon porukkaa. Sivuvaikutuksena tulisi työtä myös näille pizzerioille ja kebabbiloille ym. yöaikaan avoimille paikoille. Todella huono juttu. 
Ja taksitkin ennättäisivät kuljettamaan enemmän porukkaa koteihinsa kun kaikki eivät olisi samaan aikaan lähdössä - normaalisti taksien tehokas työaika on vain muutama tunti yössä 02-04 välissä. Montako kyytiä siinä ehtii ajamaan? Jos siihen lisätään pari tuntia perään, tehokas aika tuplaantuu, kuljetettu asiakasmäärä kasvaa, ei ehkä tuplaten mutta selvästi kuitenkin.

Ravintolan omistaja kyllä huolehtisi että ravintolan on kannattavaa sulkea ovensa tiettyinä päivinä aikaisemmin. Suurin osa suomalaisista on kuitenkin työssäkäyvää, säännöllistä elämää viettävää porukkaa ja laadukkaammat anniskeluravintolat koittavatkin houkutella juuri heitä asiakkaikseen - eivät näitä aina vapaalla olevia paikallisten pubien kanta-asiakkaita. Siksipä yökerhot olisivat avoimina perjantaina ja lauantaina myöhään ja sitten vastaavasti sulkisivat ovensa hyvissä ajoin niinä viitenä muuna viikon päivänä, koska ei olisi taloudellisesti kannattavaa pitää niitä yhtälailla auki. Ravintoloitsija päättäköön siis itse aukioloajoista.

Paikallisille pubeille tulisi kuitenkin taata vastaavat oikeudet, ne ovat usein yrittäjävetoisia ja olisi yrittäjän itsensä päätettävissä milloin hän on töissä, tai milloin hänen pyörittämänsä yritys on avoinna asiakkailleen.

Se, että juodaan alkoholia valvotussa ympäristössä on kuitenkin aina parempi vaihtoehto kuin se, mitä Suomen alkoholipolitiikka tällä hetkellä ajaa takaa. Eli että haetaan lasti Virosta ja vedetään kotona päät täyteen kavereiden kanssa. Siellä ei kysellä onko nyt nautittu liikaa, ei ikärajoja, ei kiinnosta onko paikalla lapsia, ynnä muut ongelmat kotijuomingeista.

Mikäli minut valitaan kansanedustajaksi, lupaan tehdä asiasta aloitteen ja tukea kaikkia vastaavia aloitteita.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat